Kako smo i obećali u aplikaciju eOvrhe.hr dodali smo nove opcije:

  • automatska izrada opomene
  • automatsko popunjavanje obrasca naplate Financijske agencije

Prva novina koju uvodimo je pisanje opomene. Naplata potraživanja započinje već izdavanjem računa, ali prva radnja u slučaju da dužnik ne želi platiti račun je opomena. Svaki korisnik ima mogućnost kreiranja vlastitog predloška za opomenu. Jednom kada se kreira predložak opomene za izradu iste potrebno je samo unijeti podatke o dužniku i dugu. Podatke o vjerovniku koje jednom unese možete koristiti i u drugim opcijama aplikacije.

Druga novina koju uvodimo je izrada obrasca naplate Financijske agencije. Prema Zakona o ovrsi na novčanim sredstvima FINA provodi ovrhu na novčanim sredstvima. Kada vjerovnik dobije pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi od Javnog bilježnika putem obrasca izravne naplate šalje isto to rješenje na „provedbu“. Financijska agencija je izdala u pdf formatu obrasce koje možete popuniti ručno ili strojno. Međutim, takvo popunjavanje je sporo i postoji velika mogućnost pogreške – zato automatiziranjem uz pomoć aplikacije eOvrhe.hr možete ubrzati ovaj korak i smanjiti mogućnost pogreške. Sve podatke koje ste već prethodno unijeli o vjerovniku: naziv, adresa, OIB, ime zastupnika, ime punomoćnika, IBAN broj i mjesto izrade dokumenta, aplikacija eOvrhe.hr je već zapamtila i nema potrebe da ih ponovno unosite.

U sljedećem blogu objaviti ćemo kratke upute kako izraditi predložak opoemene. Aplikaciju eOvrhe.hr i dalje možete isprobati prijavom na linku https://lnkd.in/dT-RznB, korištenjem svoga ili probnog računa: proba@eovrhe.hr uz lozinku: 123456.