Priča oko aplikacije eOvrhe.hr nastala je u želji da se naplata potraživanja kakvu danas poznajemo u potpunosti promjeni. S trenutnim stanjem nisu zadovoljni ni vjerovnici ni dužnici. Svaki se vjerovnik susreće s problem dugotrajnog procesa naplate, visokih troškova i opasnosti prestanka poslovne suradnje. Dužnici, s druge strane, plaćaju visoke troškove i kamate. Jednostavniji, brži i jeftiniji sustav naplate potraživanja putem aplikacije eOvrhe.hr koristiti će i jednima i drugima.

Prva novina koju uvodimo je pisanje opomene. Naplata potraživanja započinje već izdavanjem računa, ali prva radnja u slučaju da dužnik ne želi platiti račun je opomena. Svaki korisnik ima mogućnost kreiranja vlastitog predloška za opomenu. Jednom kada se kreira predložak opomene za izradu iste potrebno je samo unijeti podatke o dužniku i dugu. Podatke o vjerovniku koje jednom unese možete koristiti i u drugim opcijama aplikacije.

Ako dužnik ne plati po dostavljenoj opomeni – sljedeći vjerovnikov korak je sastavljanje prijedloga za ovrhu. Prva opcija koju je aplikacija eOvrhe.hr imala je upravo sastavljanje prijedloga za ovrhu. Jednako kao i kod opomene svaki korisnik može kreirati svoj predložak, a kada se predložak jednom kreira pisanje ovrhe je brzo i jednostavno.

Druga novina koju uvodimo je izrada obrasca izravne naplate Financijske agencije. Prema Zakona o ovrsi na novčanim sredstvima FINA provodi ovrhu na novčanim sredstvima. Kada vjerovnik dobije pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi od Javnog bilježnika putem obrasca izravne naplate šalje isto to rješenje na „provedbu“. Financijska agencija je izdala u pdf formatu obrasce koje možete popuniti ručno ili strojno. Međutim, takvo popunjavanje je sporo i postoji velika mogućnost pogreške – zato automatiziranjem uz pomoć aplikacije eOvrhe.hr možete ubrzati ovaj korak i smanjiti mogućnost pogreške. Sve podatke koje ste već prethodno unijeli o vjerovniku: naziv, adresa, OIB, ime zastupnika, ime punomoćnika, IBAN broj i mjesto izrade dokumenta, aplikacija eOvrhe.hr je već zapamtila i nema potrebe da ih ponovno unosite.

Sredinom godine možete očekivati povezivanje sve tri opcije: pisanje opomene, ovrhe i naplate putem FINE tako da jednom unesene podatke više nikada ne morate ponovno unositi. Cilj je nakon ovog povezivanja u kraćim vremenski razmacima dodavati ćemo nove usluge. Brzina razvoja ovisiti će naravno o broju i preferencijama korisnika. Zato vas i dalje pozivamo da nam na info@eovrhe.hr pišete dojmove i aplikaciji, što mislite da bismo trebali popraviti ili što bismo trebali dodati. Cijenimo svaki komentar i dodjeljujemo popuste na naše usluge svima koji nam pomognu u daljnjem razvoju aplikacije.

Naplata potraživanja može biti jednostavnija, brža i jeftina. Više o aplikaciji eOvrhe.hr pročitajte na našim stranicama: www.eovrhe.hr. Svaki novi korisnik dobiva 8 dana probnog perioda, a ako samo želite vidjeti kako aplikacija izgleda možete se prijaviti uz pomoć probnog računa: proba@eovrhe.hr uz lozinku: 123456 na: https://lnkd.in/dT-RznB.

*NAPOMENA: opcija opomena i obrasca izravne naplate FINE biti će dostupna vrlo brzo, a za sada korisnici mogu koristi opciju sastava prijedloga za ovrhu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *